Brouwerij De GraalWolken KruishoutemZwalm aan de ZwalmmolenZwalmDe Vlaamse-ArdennenDe Vlaamse-ArdennenDe Vlaamse-ArdennenDe Vlaamse-Ardennen

Daguitstappen

Daguitstap 5: Geraardsbergen – Korsele - Liefmans

09u00: Aankomst in Geraardsbergen
Koffie met een mattentaartje in taverne ’t Hemelrijck op de Oudenberg De prijs bedraagt € 3,80 p.p. en dient ter plaatse te worden afgerekend. 

10u: Wandeling door Geraardsbergen.
Geraardsbergen dankt haar ontstaan in de 11de eeuw, aan de strategisch belangrijke ligging.
Door het vroeg verkrijgen van stadsrechten, is zij één van de oudste steden van ons land. Geraardsbergen groeide uit tot een belangrijk cultureel-historisch centrum in het land van Aalst.
Zo ontstond de Sint-Adriaansabdij die, dankzij de verering van de Heilige Adriaan als pestheilige, een dusdanige aantrekkingskracht én uitstraling ontwikkelde dat Geraardsbergen op een bepaald moment zelfs Adrianopolis werd genoemd. Onze gidsen nemen jullie mee in deze verrassende stad, waarbij Manneke Pis, Bartholomeus met zijn Processie van Plaisance, Krakelingen & Tonnekens Brand en Onze-Lieve-Vrouw van de Oudenberg de revue passeren. Met als toetje een vleugje Adrianus en Nathalie. Want wie was die mysterieuze Nathalie? 

11u30: Panoramische busrondrit door “Vlaanderens mooiste landschap”.
Onze gids begeleidt jullie doorheen het prachtige landschap van eeuwenoude getuigenheuvels. Comfortabel vanuit de bus, kunnen jullie genieten van de “kuitenbijters” waar menige wielerfanaten hun hart verloren hebben.
Tijdens de rit komen jullie meer te weten over het ontstaan van Vlaanderens mooiste landschap. We rijden langs pittoreske dorpen, monumentale hoeves,  wind- en watermolens, landelijke kerken en verborgen kastelen. De Vlaamse Ardennen zijn de stille getuigen van een verleden dat jarenlang onveranderd is gebleven.
We houden onderweg even halt in het . landelijk gehuchtje Korsele, beter gekend als de Geuzenhoek, één van de weinige protestantse kernen in België. Korsele heeft een eigen protestantse kerk omringt door een prachtig kerkhofje. Korsele maakt deel uit van Horebeke en staat in de lijst van de 50 mooiste dorpen van Vlaanderen. 

12.30u: Middagmaal
Vrijblijvend geven wij u enkele mogelijkheden in het hart van de Vlaamse Ardennen, maar uiteraard bepaalt u zelf de keuze van het restaurant. 

Ter Biestmolen in Zwalm. Prachtig gerestaureerde voormalige watermolen aan de Zwalmbeek. 50 personen mogelijk en parking voor de bus. 

De Zwalmkoets in Zwalm. Chalet in de Vlaamse Ardennen. 50 personen mogelijk en parking voor de bus. 

De Mouterij in Oudenaarde. Voormalige mouterij aan de rand van het centrum met binnentuin. 

14u: Bezoek aan de brouwerij Liefmans in Oudenaarde (maandag gesloten).
Dat Oudenaarde niet alleen een kunststad is, maar ook een bierstad, bewijzen de vele soorten bier die hier gebrouwen worden. Het Oudenaards bier kan wedijveren met de beste soorten ter wereld.
Een boeiende kennismaking met de historiek van de brouwerij Liefmans, een rondleiding door de oude installaties en natuurlijk een schenkinitiatie om het Oudenaards Bruin te kunnen proeven.
De prijs bedraagt € 9 p.p. , rondleiding, 2 consumpties per persoon en een geschenkje inbegrepen. 

Einde om 16.30u 

De voorgestelde formule kan aangepast worden aan uw wensen. Gelieve de busmaatschappij mee te delen dat er tijdens de panoramische busrondrit zal gegidst worden met de microfoon. 

Onze prijs voor dit dagprogramma bedraagt 6 euro per deelnemer (exclusief bus, brouwerijbezoek, maaltijden, en dranken) met een minimum van 240 euro, wat neerkomt op een minimum van 40 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 50 personen. Gelieve ook een maaltijd te voorzien voor de gidsen die jullie tijdens de namiddag zal begeleiden. 

Onze gidsen zijn gediplomeerde regio-gidsen Vlaamse Ardennen. Wij staan voor professionaliteit. Bezoekers aan Vlaanderen’s mooiste regio verdienen immers het allerbeste. We doen enkel beroep op de beste vaklui in hun domein, die jullie graag laten kennismaken met onze rijke en boeiende geschiedenis. 

Indien u akkoord gaat met deze offerte, vragen wij u een voorschot van 120 euro te betalen op de rekening van Parallel vzw BE 57 7370 3257 183. Gelieve het saldo, in functie van het exact aantal deelnemers, minimum 7 dagen voor de datum van de daguitstap te betalen.

 

Contacteer ons voor meer informatie