Brouwerij De GraalWolken KruishoutemZwalm aan de ZwalmmolenZwalmDe Vlaamse-ArdennenDe Vlaamse-ArdennenDe Vlaamse-ArdennenDe Vlaamse-Ardennen

Daguitstappen

Daguitstap 3: Ronse - Liefmans

09u00: Aankomst in Ronse
Koffie met een mattentaart in het historische café De Harmonie of in het Local Unique. De prijs bedraagt € 4,50 p.p. en dient ter plaatse te worden afgerekend. 

10u: Begeleide wandeling door Ronse.
Ronse was in de Middeleeuwen een belangrijke bedevaartplaats. Sint-Hermes, een Romeinse martelaar uit de 2de eeuw, werd in Ronse aanroepen tegen geestesziekte en bezetenheid. Door de vele bedevaarders ontstond een economische kern. Maar Ronse groeide vooral uit tot een centrum van middeleeuwse lakennijverheid. In de 19de eeuw was zij één van de eerste steden in Vlaanderen waar de textielindustrie ingrijpend werd gemechaniseerd. De rijkdom die daaruit voortvloeide, werd geïnvesteerd in talrijke prachtige burgerwoningen die nu nog opvallend in het straatbeeld aanwezig zijn. En uiteraard bouwde men in de stijl die toen in de mode was: de Art Deco. Wandeling over de textielrijkdom tijdens het interbellum en haar invloed op één van de mooiste architectuurstijlen van de 20ste eeuw. 

12u00: Panoramische busrondrit door “Vlaanderens mooiste landschap”.
Onze gids begeleidt jullie doorheen het prachtige landschap van eeuwenoude getuigenheuvels. Comfortabel vanuit de bus, kunnen jullie genieten van de “kuitenbijters” waar menige wielerfanaten hun hart verloren hebben.
Tijdens de rit komen jullie meer te weten over het ontstaan van Vlaanderens mooiste landschap. We rijden langs pittoreske dorpen, monumentale hoeves,  wind- en watermolens, landelijke kerken en verborgen kastelen. De Vlaamse Ardennen zijn de stille getuigen van een verleden dat jarenlang onveranderd is gebleven. 

12.30u: Middagmaal
Vrijblijvend geven wij u enkele mogelijkheden in het hart van de Vlaamse Ardennen, maar uiteraard bepaalt u zelf de keuze van het restaurant. 

Ter Biestmolen in Zwalm. Prachtig gerestaureerde voormalige watermolen aan de Zwalmbeek. 50 personen mogelijk en parking voor de bus. 

De Zwalmkoets in Zwalm. Chalet in de Vlaamse Ardennen. 50 personen mogelijk en parking voor de bus. 

De Mouterij in Oudenaarde. Voormalige mouterij aan de rand van het centrum met binnentuin. 

14u: Bezoek aan de brouwerij Liefmans in Oudenaarde (maandag gesloten).
Dat Oudenaarde niet alleen een kunststad is, maar ook een bierstad, bewijzen de vele soorten bier die hier gebrouwen worden. Het Oudenaards bier kan wedijveren met de beste soorten ter wereld.
Een boeiende kennismaking met de historiek van de brouwerij Liefmans, een rondleiding door de oude installaties en natuurlijk een schenkinitiatie om het Oudenaards Bruin te kunnen proeven.
De prijs bedraagt € 9 p.p. , rondleiding, 2 consumpties per persoon en een geschenkje inbegrepen. 

Einde om 16.30u 

De voorgestelde formule kan aangepast worden aan uw wensen. Gelieve de busmaatschappij mee te delen dat er tijdens de panoramische busrondrit zal gegidst worden met de microfoon. 

Onze prijs voor dit dagprogramma bedraagt 6 euro per deelnemer (exclusief bus, brouwerijbezoek, maaltijden, en dranken) met een minimum van 240 euro, wat neerkomt op een minimum van 40 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 50 personen. Gelieve ook een maaltijd te voorzien voor de gidsen die jullie tijdens de namiddag zal begeleiden. 

Onze gidsen zijn gediplomeerde regio-gidsen Vlaamse Ardennen. Wij staan voor professionaliteit. Bezoekers aan Vlaanderen’s mooiste regio verdienen immers het allerbeste. We doen enkel beroep op de beste vaklui in hun domein, die jullie graag laten kennismaken met onze rijke en boeiende geschiedenis. 

Indien u akkoord gaat met deze offerte, vragen wij u een voorschot van 120 euro te betalen op de rekening van Parallel vzw BE 57 7370 3257 183. Gelieve het saldo, in functie van het exact aantal deelnemers, minimum 7 dagen voor de datum van de daguitstap te betalen.

 

Contacteer ons voor meer informatie