Brouwerij De GraalWolken KruishoutemZwalm aan de ZwalmmolenZwalmDe Vlaamse-ArdennenDe Vlaamse-ArdennenDe Vlaamse-ArdennenDe Vlaamse-Ardennen

Daguitstappen

Daguitstap 2: Oudenaarde – bezoek Liefmans

09u00: Aankomst in Oudenaarde
Koffie met een mattentaartje of ander gebak in ??? 

10u: Begeleide wandeling door Oudenaarde.
Oudenaarde werd vroeger “petit Bruges” genoemd, omwille van de vele kanaaltjes die door de stad liepen. Om hygiënische redenen werden de waterwegen overwelfd. Maar de loop van de Schelde kan je nog steeds volgen in het huidige stratenpatroon. We vertrekken aan het prachtige laatgotisch stadhuis, via het vleeshuis, het huis van Parma, de Boudewijntoren en het begijnhof naar de Schelde. Want zonder de Schelde, geen Oudenaarde.
Ook figuren als Hanske de Krijger, Keizer Karel en Adriaen Brouwer komen aan bod. Weet u trouwens waarom de stad een bril in haar wapenschild draagt ? 

12u00: Panoramische busrondrit door “Vlaanderens mooiste landschap”.
Onze gids begeleidt jullie doorheen het prachtige landschap van eeuwenoude getuigenheuvels. Comfortabel vanuit de bus, kunnen jullie genieten van de “kuitenbijters” waar menige wielerfanaten hun hart verloren hebben.
Tijdens de rit komen jullie meer te weten over het ontstaan van Vlaanderens mooiste landschap. We rijden langs pittoreske dorpen, monumentale hoeves,  wind- en watermolens, landelijke kerken en verborgen kastelen. De Vlaamse Ardennen zijn de stille getuigen van een verleden dat jarenlang onveranderd is gebleven. 

12.30u: Middagmaal
Vrijblijvend geven wij u enkele mogelijkheden in het hart van de Vlaamse Ardennen, maar uiteraard bepaalt u zelf de keuze van het restaurant. 

Ergens in Horebeke, Maarkedal of Zegelsem? 

De Mouterij in Oudenaarde. Voormalige mouterij aan de rand van het centrum met binnentuin. 

14u: Bezoek aan de brouwerij Roman in Mater (tijdens het weekend en op feestdagen gesloten).
Dat Oudenaarde niet alleen een kunststad is, maar ook een bierstad, bewijzen de vele soorten bier die hier gebrouwen worden. Het Oudenaards bier kan wedijveren met de beste soorten ter wereld.
Al meer dan 4 eeuwen lang herbergt Mater de brouwersfamilie Roman, die steeds de brouwerstraditie van vader op zoon heeft overgedragen. Officieel begon de geschiedenis van de brouwerij in het jaar 1545. De brouwerij was in die tijd namelijk gelegen langs de grote verbindingsweg van Duitsland naar Frankrijk. Langs deze handelsroute bevond zich een afspanning onder de naam "De Clocke", waar de reizigers konden uitrusten en overnachten. Ze konden er ook hun paarden uitspannen, stallen en eventueel verwisselen. Deze afspanning bestond uit een herberg, een boerderij, een maalderij, een mouterij en uiteraard ook een brouwerij. 

De prijs bedraagt € 8 p.p. , rondleiding, degustatie en een Sloeber -degustatieset per persoon inbegrepen. 

Einde om 16.30u 

De voorgestelde formule kan aangepast worden aan uw wensen. Gelieve de busmaatschappij mee te delen dat er tijdens de panoramische busrondrit zal gegidst worden met de microfoon. 

Onze prijs voor dit dagprogramma bedraagt 6 euro per deelnemer (exclusief bus, brouwerijbezoek, maaltijden, en dranken) met een minimum van 240 euro, wat neerkomt op een minimum van 40 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 50 personen. Gelieve ook een maaltijd te voorzien voor de gidsen die jullie tijdens de namiddag zal begeleiden. 

Onze gidsen zijn gediplomeerde regio-gidsen Vlaamse Ardennen. Wij staan voor professionaliteit. Bezoekers aan Vlaanderen’s mooiste regio verdienen immers het allerbeste. We doen enkel beroep op de beste vaklui in hun domein, die jullie graag laten kennismaken met onze rijke en boeiende geschiedenis. 

Indien u akkoord gaat met deze offerte, vragen wij u een voorschot van 120 euro te betalen op de rekening van Parallel vzw BE 57 7370 3257 183. Gelieve het saldo, in functie van het exact aantal deelnemers, minimum 7 dagen voor de datum van de daguitstap te betalen.

Contacteer ons voor meer informatie